Design og logo
Odense Letbane vil, når den kommer i drift, blive kendt med et andet logo end det, der bliver brugt af anlægsselskabet Odense Letbane P/S.
Letbanelogoet vil bestå af et O for Odense og et liggende L for Letbane. Men samtidig kan logoet ses som et symbol/piktogram for et letbanetog, der bliver set forfra - hvor O'et repræsenterer selve letbanetoget, mens L'et bliver til letbanesporet.
Logoet vil lyse op på alle letbanens stationer, så de er nemme at se på afstand.
De to grundfarver, som vil komme til at kendetegne letbanen, er en lys beige, som alle de 16 togsæt bliver malet i. Samt en klar rød signalfarve, som blandt andet bliver brugt i logoet samt til at markere dørene på letbanevognene.
Det er Odense By, der har inspireret til at bruge netop disse to farver.
Odenses arkitektur er især kendetegnet ved brugen af røde teglsten og de gule 'odense-klinker', som ses i mange af byens fortove. Disse farver er blevet 'knækket' en smule, så de også fremstår moderne og peger fremad - ligesom letbanen gør.
På stationerne vil designet være kendetegnet ved afrundede hjørner og brug af kontraster. Belægningen vil følge den, som i øvrigt bliver brugt i lokalområdet. I store dele af Odense C vil stationerne derfor for eksempel være belagt med klinker, mens det andre steder i byen vil være fliser eller beton.
For enden af perronen vil en rampe sikre, at alle kan komme af og på letbanen - uanset om man sidder i kørestol, har barnevognen med eller slæber tunge kufferter.
Ledelinjer og opmærksomhedsfelter på perronen vil sikre, at også personer med nedsat syn kan finde rundt. Ligesom en perronkant i en mørkere sten vil skabe en tydelig kontrast.
Masterne til kørestrøm vil følge det mastedesign, som gælder lysmaster i Odense: En slank, konisk form i mørkt metal. Mange steder vil masterne til kørestrøm derfor få en dobbeltfunktion ved at få monteret gadelysning.