Ledningsflytninger

Østre Stationsvej får både letbane og metro (til affald)

11. april 2017

 

Nogle gange er der anledning til at slå to fluer med ét smæk, når forsyningsselskaberne alligevel flytter kabler og rør for at gøre plads til letbanen. Det er blandt andet tilfældet på Østre Stationsvej, hvor forsyningsselskaberne har arbejdet på højtryk de sidste par uger.

 

 

Her har Odense Renovation benyttet lejligheden, hvor der alligevel blev gravet store huller, til at lægge affaldssug ind til de nye boligkarreer på den gamle slagterigrund.

 

Beboerne skal smide deres affald i skakte, hvorfra det kommer på en lille kilometers rejse under jorden med 70 kilometer i timen – indtil det lander i det centrale sugeanlæg, der er placeret i Enggade. Denne ”affaldsmetro” kan håndtere både restaffald, plastik og papir/pap.

 

 

3D-grafik: Hvor svært kan det være at flytte et par rør?

 

 

Odense er som bekendt i gang med at transformere sig fra at være en stor dansk by til at blive en dansk storby. Ud over letbanen handler det også i høj grad en fortætning af byen, hvor flere mennesker skal bo og arbejde i Odense C. Derfor er det nødvendigt at tænke i anderledes affaldsløsninger, så der ikke kommer flere lastbiler ind i centrum.

 

Allerede i 2014 besluttede Odense Byråd, at der skulle være affaldssug til den nye bebyggelse, der skyder op i Thomas B. Thriges Gade-området. Året efter udvidede de planerne, så det nu også gælder for yderligere tre områder, nemlig havnen, Coop-grunden på Østerbro samt altså den gamle slagterigrund på Østre Stationsvej.

 

 

Arbejdet på Østre Stationsvej bliver brugt til at imødegå skybrud

 

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

undefinedDer er allerede lagt affaldssug ind til det nye boligområde på den lukkede Thomas B. Thriges Gade - her er det affaldssuget til ungdomsboligerne i Odeon.

 

 

Der er flere årsager til, at en underjordisk affaldsløsning bliver etableret i de nye bydele.

 

Områderne er planlagt med mange etageejendomme og samtidig sparsomme udearealer, hvor grønne affaldscontainere næppe er det mest charmerende at have stående. Derfor giver det underjordiske affaldssug mulighed for, at beboerne kan bruge uderummet til noget, der er mere spændende end affald.

 

Samtidig er affaldssuget brugervenligt og fremtidssikret, og beboerne skal ikke vente på at få skraldespanden tømt hver 14. dag. Sidst, men ikke mindst, giver det færre skraldebiler på vejene.

 

Ungdomsboligerne, der er en del af Odeon, er allerede koblet til affaldssuget, og Odense Renovation forventer, at de nye boliger på Østre Stationsvej bliver koblet til i løbet af 2017.

 

Læs mere om affaldssuget i Odense på www.affaldsmetro-odense.dk

 

 

 

Følg arbejdet på Østre Stationsvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse