VIDEO: Odense Letbane planter ny skov ved Odins Bro
10. maj 2017
Man skal se godt efter, for endnu er de kun små stiklinger. Men cirka 7000 træer og buske er snart plantet i det nye skovområde ved Odins Bro, som Odense Letbane er i gang med at anlægge.
Bag kolonihaveforeningerne Egebæk og Hedvigslund tæt ved Odins Bro ligger det nye skovområde på cirka 1,8 hektar, der er en såkaldt erstatningsskov.
Odense Letbane planter nemlig to nye træer for hvert træ, det er nødvendigt at fælde for at gøre plads til letbanen. Det gælder også for de mindre skovområder, der blandt andet er blevet fjernet ved Syddansk Universitet og på Rismarksvej. De skal også erstattes af nye skovarealer.
Den nye skov syner endnu ikke af meget. I løbet af få år vil træerne dog vokse til, og besøgende kan begynde at nyde en bynær og rekreativ skov.
(Artiklen fortsætter under videoen)
- Skoven består af hjemmehørende løvtræer. De mest dominerende arter er bøg og stilkeg. Derudover er der også sorter som navr, avnbøg og småbladet lind, forklarer Claus Nielsen, projektleder for forberedende arbejder hos Odense Letbane P/S.
Ud over de forskellige træsorter er der også plantet blomstrende og frugtbærende træer og buske i skovbrynet, som for eksempel hassel, syren og hyld.
- Det er et stort puslespil at få til at gå op. Vi planter op mod 20 forskellige sorter, der skal stå i et helt bestemt system. Nu hvor vi nærmer os det færdige resultat, er det rigtig spændende at få enderne til at gå op, fortæller Paul-Erik Nielsen, som indehaver af Skovsbo Skoventrepenør ApS, der står for at plante træerne.
Hvordan bliver det grønne Odense sikret?
For at øge biodiversiteten bliver der også flyttet skovmuld, stubbe og store sten fra de gamle skovområder til den nye skov.
Den bliver også brugt som et forsøgsområde for forskere fra Københavns Universitet. De vil hen over en 3-årig periode teste forskellige dækafgrøder i skovbunden. Der bliver plantet blomstrende urter i dele af skoven, og besøgende vil derfor opleve områder både med og uden dækafgrøder.
Formålet med forsøget er at undersøge, om de forskellige urter kan kvæle ukrudt – og derved være med til at begrænse behovet for at luge og vedligeholde mellem træerne, mens den nye skov vokser op. Samtidig kan bunddækket også være med til at øge oplevelses- og naturværdien af skoven.
Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her