Butikker på Ørbækvej glæder sig – sådan vil de bruge letbanen
10. april 2019
Rosengårdcentret, IKEA og Bilka. Tre store destinationer på Ørbækvej, som de fleste odenseanere kender – og som rigtig mange fynboer bruger og handler i.
Når letbanen åbner, vil de alle tre blive betjent af en nærliggende letbanestation. Derfor er man i både Rosengårdcentret, IKEA og Bilka nu i gang med at planlægge, hvordan letbanen kan bruges til at trække endnu flere kunder til.
Letbanen vil bringe folk og liv til ny bydel
I Rosengårdcentret glæder centerchef Casper Bach Andersen sig til, at letbanen med sine hyppige afgange vil gøre det nemt at komme til og fra med offentlig transport.
- Vi har ikke butikker, der handler store varer, som eksempelvis et byggemarked. Så vores kunder vil nemt kunne bringe deres indkøb fra centret og hjem med letbanen, siger Casper Bach Andersen og fortsætter:
- For at udnytte de muligheder, letbanen giver, er det vores plan at lave en gangsti, så man nemt kan komme fra stationen til centret. Letbanestationen har også haft betydning for placeringen af vores nye ’Food Avenue’, der med sine mange hyggelige spisesteder og udeserveringer ved grøn indgang også bliver meget let tilgængelig fra letbanestationen.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Sporarbejdet er i fuld gang på Ørbækvej. Foto: Kennett Krebs
Selvom der er flere ’store varer’ på lager i IKEA, regner man også her med, at letbanen kan udvide kundebasen. Den svenske møbelgigant har, ligesom Rosengårdcentret, planer om at lave en forbindelsessti mellem letbanestationen og butikkens hovedindgang.
- Vores ’klik og hent’-service, hvor man handler på hjemmesiden, og vi stiller varerne klar til afhentning, vil være en god kombination med letbanen. Du kan hjemmefra eller på dit arbejde handle online og få timer efter hoppe af letbanen ved vores station, snuppe dine varer og så hoppe på letbanen igen, siger Sanne Frydenlund Rasmussen, der er kundeservicechef i IKEA Odense, og fortsætter:
- Derudover vil vi styrke vores leveringservice hjem til kunderne, så vi kan levere endnu hurtigere end det, vi i dag tilbyder. Dermed bliver det nemt og bekvemt som kunde at bruge letbanen og hurtigt få sine indkøb bragt til døren, hvis der er tale om større boligtilbehør eller møbler, som man ikke lige kan tage under armen i letbanen.
Letbaner bruges som værktøj til byudvikling
Også hos den store nabo, Bilka, glæder man sig til at letbanearbejdet bliver afsluttet, og de trafikale gener hører op. Udsigten til snart at få egen letbanestation foran hoveddøren får Bilka til at se fortrøstningsfuldt på fremtiden.
- De fysiske forhold har vi allerede klar, med en direkte sti fra den kommende station Bilka til indgang Øst. Vi kigger også på at tilpasse varehusets indretning til kundernes behov, for eksempel med lækre færdigretter, såkaldt ’convenience food’ i umiddelbar nærhed af indgangen, fortæller varehuschef Henrik Meldgaard Sødequist for Bilka i Odense:
- Derudover vil letbanen med stor sandsynlighed gøre det lettere for os at rekruttere medarbejdere til varehuset fra den nordlige del af byen, hvor letbanen fra 2021 skaber direkte forbindelse til Bilka.
Investorer og bygherrer vil gerne være nabo til letbanen
Arbejdet med at anlægge letbanen på Ørbækvej er i fuld gang, og flere steder kan man se skinnerne, lige som de første master til kørestrøm netop er blevet rejst ud for Rosengårdcentret. Sporarbejdet fortsætter gennem 2019 på Ørbækvej, hvorefter der kommer en pause, inden letbanen åbner – forventet i efteråret 2021.
Butikskunder på Ørbækvej kan i øvrigt for tiden blive klogere på letbaneprojektet. I IKEAs foyer finder man nemlig en særudstilling om letbanens design. Og i slutningen af maj vil Odense Letbanes mobile udstilling, der er indrettet i en gammel skurvogn, blive placeret ved Bilka.
Følg arbejdet på Ørbækvej - tilmeld dig nyhedsbrevet her