Sanderum-smedje bygger læskærme til letbanen – har ansat 10 nye folk
8. januar 2019
Når odenseanerne om et par år stiller sig i læ på letbanens stationer, så er det er lokalt produceret kram, der skærmer mod regn og rusk. De i alt 94 læskærme til Odense Letbane bliver nemlig produceret på Sanderum Smede- og Maskinværksted med adresse i udkanten af byen.
Allerede nu er arbejdet med at skære, bukke og svejse den store ordre i fuld gang. Den første læskærm forventes nemlig at blive sat op i begyndelsen af 2019.
- Vi ved nu, hvad vi skal lave det næste år – og at vi har arbejde nok til alle, siger Vivi Larsen, der er konstitueret direktør i den familieejede Sanderum-virksomhed:
- Vi er også meget glade for at kunne ansætte flere, dygtige folk, som kan hjælpe os med at løfte opgaven. Jeg elsker at kigge ud af vinduet og se så mange biler udenfor. Det varmer mit hjerte.
Lokal leverandør af cykelstativer blev fundet gennem 'datingportal'
Helt præcist har smedjen, der i forvejen havde 31 medarbejdere, ansat 10 mand ekstra for at kunne levere de mange læskærme til letbanestationerne.
- Vi brænder for at løfte opgaven og gøre vores bedste. Vi er stolte over at være leverandør til vores egen by – og vi ville da også være blevet kede af at se andre skulle levere, når nu vi bor her og har så stor erfaring. Letbanen bliver jo et vartegn for Odense, noget der kommer til at kendetegne byen, slår Vivi Larsen fast.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Sådan kommer læskærmene til at se ud på de odenseanske letbanestationer. Læs mere om læskærmenes design i denne artikel.
Det er COMSA S.A.U., Odense Letbanes spanske entreprenør på sporarbejdet, der har bestilt de mange læskærme hos Sanderum Smede- og Maskinværksted, som også skal stå for selve installationen på de 26 letbanestationer.
Sanderum-virksomheden har tidligere produceret læskærme til Aarhus Letbane – samt busskure og andet byrumsinventar til Odense. Det har, ifølge COMSA, været med til at afgøre valget af leverandør.
Sådan kommer læskærmene på letbanens stationer til at se ud
- Det betyder en del, at de har leveret og installeret under danske forhold. Samtidig er de kommet med forslag til forbedringer af designet ud fra deres erfaringer fra Aarhus, så læskærmene bliver mere funktionelle og får længere levetid, forklarer Maria Poulsen, der er indkøbschef hos COMSA:
- De var selvfølgelig også skarpe på prisen i forhold til markedet. Og så betyder det meget i forhold til fleksibiliteten, at der er tale om en lokal virksomhed. Sanderum Smede og Maskinværksted kan bedre tilpasse sig vores behov løbende, og det har meget at sige for så stort et projekt som Odense Letbane. Det gælder for eksempel i forhold til opbevaring, transport, installation og montage.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Arbejdet med at presse, skære og svejse stål til læskærme og teknikbokse er i fuld gang i Sanderum. Det vil vare resten af 2019.
Det er i øvrigt ikke kun smedene i Sanderum, der kan nyde godt at den store ordre. Når det regner på præsten, drypper det på degnen, og en underleverandør har også underleverandører.
Således bliver galvaniseringen af letbanens læskærme lavet af DOT, mens de bliver malet af P.E. Andreasen. Glasset bliver leveret af Fynbo Glas, og det er Peter Juel Transport, der står for transporten. Alle fire virksomheder har adresse på Fyn.
Sådan kommer læskærmene på letbanens stationer til at se ud
- Vi prøver altid at bruge lokale underleverandører, så vi kan hjælpe hinanden her på Fyn, fortæller Vivi Larsen fra Sanderum Smede- og Maskinværksted og slutter:
- Det er også en fordel, at vi kender dem fra tidligere, så vi ved, at vi kan stå inde for kvaliteten. Vi kunne godt have fundet billigere underleverandører, men vi kan bedst stole på dem, vi kender i forvejen. Derudover giver det os en større fleksibilitet at arbejde sammen med lokale. Da vi lavede læskærme til Aarhus Letbanen var vi på et tidspunkt pressede på tidsplanen, og der lavede én af vores underleverandører nathold for at kunne levere til os til tiden.
Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her