Mennesker

M.J. Eriksson er især gode til at byde nye folk velkommen

22. oktober 2018

 

- Det er hyggeligt at komme på arbejde. Det er i hvert fald sjovere end at sidde på sofaen og glo – og blive kontrolleret hele tiden. Og så giver det selvfølgelig også flere penge. Ligesom man jo ikke bruger så mange penge, når man ikke bare sidder derhjemme.

34-årige Kenny Petersen griner, mens han tager en kort pause fra stampemaskinen på P-pladsen ved Rosengårdcentret, som er i gang med at blive omlagt som del af letbanearbejdet på Ørbækvej.

For et halvt år siden så hans fremtidsudsigter ikke for gode ud: Ufaglært og uden de store erfaringer – og med en årrække som ledig bag sig. Men så kom han via Odense Kommunes Virksomhedsservice i fire ugers snusepraktik hos entreprenøren M.J. Eriksson. Praktikken førte direkte over i et løntilskudsjob og siden ansættelse uden tilskud.

 

Jobsucces: Letbanearbejde får ledige ind i anlægsbranchen

 

- Jeg går mest op i, at det arbejde, jeg har udført, bliver godt. Jeg gider jo heller ikke skulle lave det om, haha. Jeg lærer også hele tiden og bliver bedre, fortæller Kenny Petersen og fortsætter:

- Jeg hjælper med alt muligt. Lægger rør, kører gummiged og dumper eller arbejder med gravemaskine. Når vi er færdige her, er det videre til Nyborgvej. M.J. Eriksson har jo letbanearbejdet helt fra centrum til Hjallese. Jeg vil bare gerne lave noget, og indtil videre er jeg ansat her indtil omkring februar.

Kenny Pedersens forløb fra praktik til ansættelse er ikke et særsyn på byggepladsen på Ørbækvej. Faktisk har M.J. Erikssons byggepladser på Ørbækvej og Nyborgvej i særligt grad været gode til at tage ledige ind.

I alt 25 praktikforløb er det indtil videre blevet til på de to byggepladser. Ud af dem er de 21 fortsat i ordinært job.

- Vi har et rigtigt godt samarbejde med M.J. Eriksson, som virkelig tager et flot og stort socialt ansvar på sig i forbindelse med letbanebyggeriet. Jeg vil gerne rose dem for, hvordan de tager imod borgere og giver sig tid til at lære dem nyt. Især når der er tale om brancheskift, hvilket stort set altid er tilfældet her, siger Søren Skou, der er virksomhedskonsulent hos Virksomhedsservice i Odense Kommune.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


Nenad Popavic har også været i snusepraktik hos M.J. Eriksson - og fået en ordinær ansættelse ud af det i skurvognen på Nyborgvej.

 

En anden, der har fået foden inden for hos M.J. Eriksson er Nenad Popavic. Han er diplomingeniør i byggeteknik, men oplevede, at det var svært at finde arbejde, da han var færdiguddannet i 2016.

- Så foreslog Søren (Skou, red.) mig at udvide min søgning til anlægsbranchen, som er noget andet end byggeri. Han havde kontakt til M.J. Eriksson og skaffede mig en praktikplads i november 2017, fortæller Nenad Popavic og fortsætter:

- Jeg kløede på og tænkte, at jeg bare skulle have mest muligt ud af praktikken. Jeg gik også hjem og læste tegningsmaterialer og fandt gamle lærebøger frem. Allerede efter to-tre uger kunne min byggeleder se, at jeg var kommet godt ind i projektet, og at jeg kunne hjælpe med nogle ting. Og så blev jeg ansat. Det er jeg utroligt glad for. Jeg er en aktiv person, og jeg kan lide at arbejde. Det vigtigste for mig var da også bare at få et arbejde, så jeg kan få noget erfaring at bygge videre på.

 

Jobsucces: Letbanearbejde får ledige ind i anlægsbranchen

 

Nenad Popavic arbejder primært med økonomi, projektafklaring og dokumentation. Det foregår i M.J. Erikssons skurvogne på Nyborgvej.

- Jeg får flere og flere opgaver. Jeg har en god kemi med mine kolleger og et super samarbejde med min chef. Det har også været meget lærerigt at være på en anlægsbyggeplads. Det kan godt være svært. Tingene går hurtigt, og vi arbejder på en fire kilometer lang strækning, så det er vigtigt at snakke sammen, hjælpe hinanden og vise gensidig respekt, siger Nenad Popavic.

 

Odense Letbane indgår aftale om samarbejde med Byg til Vækst

 

Michael Hørbye er formand på M.J. Erikssons byggepladser på Nyborgvej og Ørbækvej. Han har været med til at sluse mange nye folk ind på arbejdspladsen.

- Lysten til rent faktisk at dukke op er det vigtigste. Det, som man ellers ikke kan i forvejen, skal vi nok sørge for at lære op i. Rigtig mange af vores praktikanter har været meget villige til at lære, og så er vi allerede nået langt. Og vi har et godt hold med både unge og ældre kolleger, der er gode til at tage hånd om de nye, siger Michael Hørbye og slutter:

- Vi har haft mange i praktik, en god del er fortsat ansat, enten i løntilskud eller på ordinære vilkår helt uden tilskud. Hvis ikke her hos os, så et andet sted på letbanestrækningen hos de andre entreprenører eller underentreprenører. Vi har jo travlt, så der er næsten altid brug for hænder ét eller andet sted.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse