Letbane

Investorer og bygherrer vil gerne være nabo til letbanen

19. marts 2019

 

- Det er attraktive boliger i en levende bydel tæt på centrum, tæt på letbanen, tæt på institutioner og skoler og lige midt i et veltænkt og ambitiøst udført byområde.

Sådan sagde FAB-formand Erling Nielsen, da der i sidste uge blev taget første spadestik til 49 ungdomsboliger i den nye bydel, Gartnerbyen, på grænsen mellem Odense C og Bolbro. Og sådan lyder det ofte i forbindelse med nybyggerier i Odense.

 

411 byer i verden har nu en form letbane

 

Der bliver bygget mange boliger og erhvervsejendomme langs letbanelinjen. Stort set hver gang en bygherre eller erhvervsdrivende skal fortælle om beslutningen om at investere lige netop dér, bliver naboskabet med letbanen nævnt som et argument.

Odense Letbane har lavet en optælling fra januar 2018 til marts 2019. Her er det nærliggende letbanespor blevet fremhævet i 83 forskellige artikler, som handler om nybyggeri eller andre former for investeringer i Odense. De 83 artikler er bragt i en række fagmedier samt lokale nyhedsmedier som TV 2 Fyn eller Fyens Stiftstidende.

- Det bliver et knudepunkt, dét her. Vi har letbanen, vejen ned til havnen og vejen ind til byen, lød det for eksempel i februar, da projektchefen for totalrenoveringen af en bygning på hjørnet af Kongensgade og Vestre Stationsvej kunne præsentere den første færdige lejlighed til snarlig indflytning.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)


På hjørnet af Ejbygade og Nyborgvej er et nyt byggeri skudt op - med boliger, kontorer og butikker, som kommer til at ligge lige ved siden af en letbanestation. Kentucky Fried Chicken, som er rykket ind i stueetagen, fremhævede også naboskabet med stationen, da man i sin tid offentliggjorde placeringen af den første KFC-restaurant i Odense.

 

Ét af de vigtigste formål med at bygge en letbane er netop at tiltrække investeringer – og skabe en attraktiv korridor gennem Odense, hvor bygherrer kan se nye muligheder med udsigten til moderne og effektiv infrastruktur.

Letbanen skal på dén måde bidrage til Odense Byråds målsætning om at skabe en tættere bykerne, hvor der bor, lever og arbejder flere mennesker. Eller sagt på en anden måde: At skabe en rigtig storby, i hvert fald efter dansk målestok.

 

Nottingham: Letbanen skal trække byen ud af arbejdsløsheden

 

Enhver, der kører en tur langs det kommende letbanespor, kan da også konstatere ved selvsyn, at der bliver bygget virkelig meget.

Nogle af de største nybyggerier er Gartnerbyen på den gamle Gasa-grund, de nye boligkarreer og butikker på Østre Stationsvej og masser af nye boliger i området mellem havn og by samt på Østerbro. Dertil kommer selvfølgelig hele den nye bymidte på den nu lukkede del af Thomas B. Thriges Gade.

Langs sporet bliver der også investeret i butikslivet. Det gælder for eksempel på Østre Stationsvej, på hjørnet af Nyborgvej og Ejbygade samt i de to store indkøbscentre på letbaneruten, Rosengårdcentret og Tarup Center. Begge har store forventninger til fremtiden og investeringer på trapperne.

 

Følg letbanearbejdet i byen - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse