Drift

Informationstavlen – din guide på stationen

26. februar 2021

 

Når du ankommer til en letbanestation, kan du nemt og hurtigt orientere dig om næste togafgang via infoskærme, der hænger over sporet. Skærmene oplyser om minuttal for næste afgang – og om togets retning, Tarup i nord eller Hjallese i syd. 

Men der kan også være mange andre oplysninger, som du lige mangler, når du står på perronen. Eksempelvis: Hvilken togretning skal jeg benytte for at komme til Korsløkke? Eller hvad med min cykel – må jeg tage den med i toget?

Alle disse praktiske oplysninger plus et detaljeret kort over hele letbanens rute er samlet på de informationstavler, som over de kommende måneder bliver ophængt på samtlige 26 stationer.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

 

- Informationstavlerne er delt i tre sektioner, forklarer Odense Letbanes grafiske designer, Janik Frithioff.

- Én sektion viser letbanens linjeføring, så du kan se, hvor du befinder dig på linjen – og hvilken retning toget kører fra den perron, hvor du står. En anden sektion viser et kort over Odense, så du kan orientere dig om, hvor i byen du befinder dig. Kortet er selvfølgelig især vigtigt for passagerer, der ikke færdes i Odense til hverdag,” forklarer Janik Frithioff, der har stået for informationstavlens udformning.

 

Sindrige systemer gør det nemt at planlægge rejsen med letbanen

 

Tavlens tredje og sidste sektion rummer en masse praktiske oplysninger. Eksempelvis om adgangen til at tage hunde og cykler med i toget. Det fremgår videre, at rygning og indtag af alkohol ikke er tilladt i tog eller på stationer.

Tavlen fortæller også, at du ikke kan købe billet hverken i toget eller på stationen. For at benytte letbanen skal du have et rejsekort eller købe billet via FynBus Mobilbillet-app’en.

En helt særlig detalje ved informationstavlen er dens overflade, som er udført i et mat materiale.

- Den matte overflade betyder, at tavlen ikke reflekterer omgivelserne. Det giver en rigtig god læsbarhed, og det er ikke mindst vigtigt, hvis du fx sidder i kørestol og ser tavlen lidt nedefra, forklarer Janik Frithioff.

 

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Grafisk designer Janik Frithioff har sørget for at alle de væsentligste informationer er at finde på informationstavlen - her gennemgår han den på Odense Banegård Station.

 

Over de kommende måneder frem mod letbanens åbning bliver informationstavlerne monteret rundt på samtlige 26 stationer. Ikke alene har hver station sin egen tavle, hvor stationens navn er fremhævet på kortet – faktisk har hver perron sin egen tavle, fordi også kørselsretningen skal fremgå.

Det giver således i alt 52 forskellige informationstavler langs letbanens 14,5 km. fra Tarup til Hjallese.

Se et eksempel på en af informationstavlerne.

 

Følg letbanearbejdet - tilmeld dig nyhedsbrevet her

 

 

Relaterede nyheder

Så langt er vi nået

Instagram @byenibevaegelse